GOOGLAJ i pretražuj svašta nešta

Wikipedia

Rezultati pretraživanja

ponedjeljak, 15. kolovoza 2011.

5. stranica P R E D G O V O R


  P R E D G O V O R 
 


Poštovana profesorice,

danas, nakon skoro punih četiri godine školovanja u ovoj našoj, meni vrlo dragoj i perspektivnoj Ekonomsko-birotehničkoj školi u Slavonskome Brodu,posebno mi je zadovoljstvo prestaviti Vam ovo svoje djelo  kao analizu početka,toka i završetka ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju.
Intergriranje Hrvatske u Europsku zajednicu od izrazite je važnosti za hrvatski narod,za boljitak ove Zemlje,podizanje razine životnog standarda i za rast Brutto društvenog proizvoda,odnosno za povećanje hrvatske proizvodnje,a time i potrošnje što će omogućiti brže i jednostavnije kolanje gospodarskih resurasa kao što su : zemlja,rad i kapital.
Hrvatska je s mog gledišta prirodno vrlo bogata i raznolika Zemlja.
Hrvatska raspolaže ogromnim prostranstvom čistog,bistrog i nezagađenog mora kao temelj za razvoj uspješnog turističkog poduzetništva,na obostrano zadovoljstvo i posjetitelja i poslovnih ljudi zbog izrazite ljepote našeg Jadrana.
Hrvatska raspolaže i ogromnim prostranstvima čiste,nezagađene,te vrlo plodne,ali ipak ne obrađene poljoprivredne  zemlje,pogotovo u Slavoniji,zatim raspolaže velikom količinom čiste pitke vode,velikim prostranstvom brda i planina kao temelj za razvoj zimskog turizma... .
Sve to daje našoj Hrvatskoj,uz dobru organizaciju,rad i učenje perspektivu i bolju budućnost  za svih nas.
Stoga po mome mišljenju ne treba razvijati pesimizam i antiskepticizam protiv ulaska Hrvatske u Europsku Uniju, jer IZOLACIJA nas ne vodi nikuda,osim što nas unazađuje vrtući se stalno oko iste točke,u različitim oblicima.
Po mome,za sada još laičkom mišljenju « ulazak Hrvatske u Europsku Uniju ne može nikako donjeti veće posljedice,od onih koje bi nastupile u slučaju da se Hrvatska ogluši o Europsku Uniju i izolira» jer kako ja gledam svjetski razvoj,svijet je u sve većoj i većoj KRIZI.
Upravo zato udruženje na obostranu korist ,za nas Hrvate kao malu naciju,je potrebno više nego ikada,jer kapitalistička činjenica je «da velika riba,guta malu» bez obzira na to htjeli mi to ili ne.
Zbog svega toga mislim da bi za Hrvatsku bila velika šteta da ne uđe u Europsku Uniju,možda ne kratkoročno,ali dugoročno zasigurno DA.
Ulaskom Hrvatske  u Europsku Uniju,ništa nam neće doći samo,kao i što nam sada ne dolazi,koliko budemo radili,učili i inzinstirali na svojim pravima i slobodama,TAKO ĆE NAM I BITI.
Ali važno je da nam ulazak u EU  pruža mnogo više mogoćnosti i za uspjeh, napredak,ali isto tako i za propast.Tko se izbori,izbori,tko ne izbori,ne izbori,zbog toga važnu ulogu u tom procesu igra državna politika koja mora djelovati u interesu svojih građana,te omogućiti određene temelje,kao preduvijet hrvatskom građaninu da se izbori na nacionalnom,europskom,ali i svjetskom tržištu rada,kapitala,roba i usluga...  .
Ja sam osobno živio i školovao se u Njemačkoj, četiri pune godine i mogu reći da mi se njihov sistem sviđa,ne zato što je ona jedna bogata Zemlja,ali i jedna od vodećih zemalja u Europskoj Uniji, nego zbog toga što se ZNAJU NEKAKVA PRAVILA IGRE ,PONAŠANJA koja vrijede JEDNAKO ZA SVE,BEZ OBZIRA NA RASU,SPOL,VJERU,NACIONALNU PRIPADNOST ILI PODRIJEKLO POJEDINCA.
Kada kažem da ta pravila vrijede « JEDNAKO ZA SVE  « onda naravno ne mislim da i kod njih nema « mita i korupcije «,nasuprot, ima je i tamo,ali sigurno ne u onoj količini i obliku kao što je kod nas.
Prednost za Hrvatsku da uniđe u EU je ta što Hrvatska može postati « MOST « za poveziva-
nje ISTOKA I ZAPADA, što bi sigurno moglo potaknuti mnoga ulaganja u razvoj naše prelijepe Hrvatske,čiji će ulazak biti i od velikog INTERESA ZA Europsku Uniju da se na neki način obrani od utjecaja « balkanizma i istokcizma «
Zbog toga  smatram da će biti   VELIKA uloga,ali i odgovornost Hrvatske u sklopu Europske Unije,jer Hrvatska će biti ta koja će htjeti , ali i  moći surađivat i sa istokom i sa zapadam na način prihvatljiv europskome,ali i svjetskom « zapadu » .

ONLINE PRIJEVOD TEKSTA

ONLINE PRIJEVOD TEKSTA
FREE and EKSPRESS

Razmišljanja malog čovjeka

Razmišljanja malog čovjeka
Sastavi i komentari

PREPUSTI SE BOGU

PREPUSTI SE BOGU
Molite i meditirajte

Ljekovita svojstva biljaka

Ljekovita svojstva biljaka
TOP RECEPTI

Recepti i jela moje mame

Recepti i jela moje mame
TOP RECEPTI

ZDRAV ŽIVOT i TOP SAVJETI

ZDRAV ŽIVOT i TOP SAVJETI
Ljekovitost biljaka

ZARADA OD KUĆE

ZARADA OD KUĆE
Google AdSense